adenom prostata

Prostata mărită

Riscul de prostată mărită, denumit și adenom de prostată sau hiperplazie benignă de prostată (HBP), crește odată cu vârsta. Schimbări sănătoase în alimentație și în obiceiurile privind activitatea fizică pot ajuta la mai buna gestionare a simptomelor adenomului de prostată, precum urinarea frecventă și nevoia stringentă de a urina.

Studiile arată că următorii factori pot atenua simptomele prostatei mărite:

  • O alimentație redusă în grăsimi
  • Patru sau mai multe porții de legume pe zi
  • Mișcare efectuată zilnic, inclusiv sub forma unei plimbări de 30 minute, în ritm rapid

Aceste obiceiuri sănătoase sunt benefice atât în caz de prostată mărită, cât și în scopul reducerii riscului de disfuncție erectilă, diabet și afecțiuni cardiovasculare.

Dr. Nicoleta Arghir, medic specialist urolog în cadrul clinicii noastre din Pașcani, oferă consultații pentru o gamă largă de afecțiuni urologice, precum adenom de prostată, cancer de prostată, litiază renală, tumori vezicale sau renale, infecții (urinare, prostatice sau testiculare), stricture uretrale, infertilitate, incontinență urinară, disfuncție erectilă.

„Dacă ar fi să ofer un sfat pacienților, acela ar fi să aibă grijă să se hidrateze în mod adecvat pe întreg parcursul zilei, iar bărbaților de peste 50 de ani le recomand să efectueze screening-ul pentru adenom de prostată.” – dr. Nicoleta Arghir, medic specialist urolog.

Programări la telefon 0232760700.