TESTARE GRATUITĂ GLICEMIE

În fiecare an, data de 14 noiembrie marchează Ziua Mondială a Diabetului, la iniţiativa Federaţiei Internaţionale de Diabet, cu sprijinul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Tema acestui an este „Femeile și diabetul – dreptul nostru la un viitor sănătos”.

Diabetul este o boală cronică care apare atunci când pancreasul nu produce suficientă insulină sau când organismul nu poate utiliza eficient insulina pe care o produce. Hiperglicemia sau nivelul ridicat de zahăr din sânge este un efect al diabetului zaharat necontrolat. De-a lungul timpului, diabetul poate afecta inima, vasele de sânge, ochii, rinichii și nervii. O dietă sănătoasă, activitatea fizică regulată, menținerea unei greutăți corporale normale și evitarea consumului de tutun pot preveni sau întârzia instalarea diabetului de tip 2.

Conform datelor Federației Internaționale de Diabet, la nivel mondial, numărul persoanelor afectate de diabet se apropie de 422 de milioane, iar anual, în rândul acestora se înregistrează peste 5 milioane de decese. În cazurile de diabet de tip 2, se estimează că, printr-o alimentație corectă și exerciții fizice, poate fi împiedicată sau întârziată apariția diabetului până la 70% din cazuri, până la nivelul anului 2035, însemnând 150 de milioane de persoane. Numărul diabeticilor, la nivel mondial, se estimează că va ajunge, în anul 2035, la 600 de milioane.

Centrul Medical Multidisciplinar BELLA PRAXIS se alătură eforturilor generale în lupta împotriva diabetului printr-o campanie de screening și informare a populației. Specialiștii noștri vă așteaptă pentru a vă ajuta să controlați diabetul și să evitați complicațiile grave.

Glicemia este una dintre analizele ce sprijină depistarea precoce a diabetului. Marți, 14 noiembrie 2017, vă veți putea testa gratuit glicemia, cu aflarea rezultatului pe lor. Vă așteptăm la sediul nostru din Pașcani, Aleea Tineretului nr. 4, între orele 9:00-17:00.