slabire

3 pași către noi obiceiuri sănătoase

Slăbirea, mai multă activitate fizică, o oră mai bună de culcare, mai puțin fumat, mai multă recunoștință sau a bea mai multă apă pe parcursul zilei: sunt planuri pentru o stare mai bună de sănătate, adesea adoptate cu entuziasm și gândul “De mâine încep!”. Adesea însă, după câteva zile ori săptămâni, motivația scade și tindem să renunțăm, revenind la stilul de viață de dinainte.

Motivația ne ajută să începem diverse proiecte, dar ceea ce ne ajută să le ducem la bun sfârșit sunt obiceiurile zilnice.

Noi, oamenii, suntem ființe ale obiceiurilor: este nevoie de energie și de intenția conștientă astfel încât creierul nostru să facă o pauză din rutina de zi cu zi și să se gândească la a face lucrurile în mod diferit. Luați în considerare comportamentele și abilitățile care acum sunt atât de înrădăcinate, cum ar fi perierea dinților sau conducerea unei mașini. Adoptarea acestor comportamente a presupus un efort conștient. Odată devenite un obicei, realizarea unor astfel de activități este mai ușoară decât în etapa inițială, de învățare a lor.

În cazul în care doriți să faceți pași către schimbări în bine în viața dumneavoastră, încercați aceste sfaturi pentru a face ca noile obiceiuri să rămână.

Sfaturi

  • Renunțați la abordarea totul sau nimic. Ambițiile mari pot fi motivante la început, dar încercarea de a schimba prea mult deodată poate duce la dezamăgire. În schimb, începeți cu câte puțin. De exemplu: dacă obiectivul este slăbirea și doriți să vă îmbunătățiți obiceiurile alimentare, începeți să faceți alegeri sănătoase consecvente pentru o anumită masă a zilei, de exemplu micul dejun. Descoperiți alimentele sănătoase preferate pentru micul dejun – fulgi de ovăz, ouă, iaurt, fructe – și asigurați-vă că le aveți la dispoziție.
  • Oferiți-vă oportunitatea de a face schimbări. Doriți să fiți mai activi? Înainte de a vă înscrie la o alergare de 5km, încercați să faceți o plimbare suplimentară de cinci până la zece minute de câteva ori pe zi. Luați scările ori de câte ori puteți. Mergeți pe jos la serviciu, dacă distanța pe care o aveți de parcurs este de 15-20 minute.
  • Aveți răbdare. Urmăriți schimbările pozitive notându-le într-un jurnal, astfel încât să puteți reflecta asupra lor. Amintiți-vă că poate dura ceva timp pentru a vedea rezultatele, iar acest lucru este în regulă să fie așa. Dacă slabirea este obiectivul dvs. general, concentrați-vă mai degrabă pe comportamentele care vă ajută să ajungeți acolo și mai puțin pe verificarea constantă a greutății indicate de cântar. Este important să vă celebrați realizările de zi cu zi, indiferent cât de mari sau mici. În timp, veți culege recompensele unui stil de viață mai sănătos.

Deși schimbarea este dificilă, noile moduri de gândire și comportament pot fi create și întărite cu intenție, timp și efort. Cu repetiție, aceste obiceiuri noi devin mai ușoare și se transformă în firescul de zi cu zi. Așadar, nu renunțați!

Experimente

  • Încercați să încorporați noul dvs. comportament în ceva ce deja faceți. De exemplu: dacă doriți să adăugați mai multă mișcare în ziua dvs., faceți o plimbare în jurul blocului înainte de a aduce verifica cutia poștală. Dacă doriți să faceți din practicarea recunoștinței o prioritate, data viitoare când vă aflați în duș reflectați asupra oamenilor sau evenimentelor pe care le apreciați.
  • Determinați care este mica schimbare din această săptămână și respectați-o. De exemplu: adăugați o legumă la masa de prânz în fiecare zi. Sau rezervați timp la începutul fiecărei săptămâni pentru a crea un plan de masă și o listă de produse alimentare de cumpărat.
  • Apelați la un membru al familiei, la un prieten sau la un coleg care ar putea să vă sprijine în schimbarea pe care vreți să o faceți. Dacă aveți un prieten, partener de mișcare ori cu o atitudine încurajatoare, cereți-i ajutorul – nu trebuie să parcurgeți acest drum singur!