hipertensiune

5 mituri despre tensiunea arterială ridicată

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face în legătură cu sănătatea inimii este de a vă educa în privința hipertensiunii arteriale. Sunt câteva mituri pe care Asociația Americană a Inimii prezintă o serie de mituri frecvent întâlnite:

1. În familia mea există un istoric de tensiune arterială crescută. Nu pot face nimic pentru a o împiedica.

Tensiunea arterială crescută se poate transmite în familie. Dacă părinții sau rudele apropiate au avut hipertensiune arterială, e mai mare probabilitatea de a o dezvolta. Cu toate acestea, alegerile privind stilul de viață au permis numeroaselor persoane cu istoric familial de hipertensiune arterială să evite ele însele hipertensiunea arterială.

2. Nu folosesc sare de masă, așa că am controlul aportului de sodiu și al tensiunii arteriale

La unii oameni, sodiul poate crește tensiunea arterială. Dar controlul asupra sodiului înseamnă mai mult decât a nu folosi solnița. Înseamnă verificarea etichetelor, deoarece până la 75% din consumul de sodiu este ascuns în alimentele prelucrate, cum ar fi sosul de roșii, supele, condimentele, conservele și amestecurile preparate. Când cumpărați alimente preparate și preambalate, citiți etichetele. Urmăriți cuvintele „sare” și „sodiu” și simbolul „Na” pe etichete. Aceste cuvinte arată că sunt prezenți compuși ai sodiului.

3. Mă simt bine. Nu trebuie să mă îngrijoreze tensiunea arterială crescută

Aproximativ 103 de milioane de adulți din SUA au tensiune arterială ridicată – și mulți dintre ei nu știu sau nu simt simptome tipice. Tensiunea arterială crescută este, de asemenea, un factor major de risc pentru accident vascular cerebral. Tensiunea arterială necontrolată poate duce la probleme serioase și grave de sănătate.

4. Persoanele cu hipertensiune arterială suferă de nervozitate, transpirații, dificultăți de somn, iar fața lor devine palidă. Nu am acele simptome, așa că sunt în regulă

Mulți oameni au tensiune arterială crescută de ani de zile fără să știe asta. Se numește adesea „ucigașul tăcut”, deoarece de obicei nu are simptome. S-ar putea să nu fiți conștienți de faptul că vă afectează arterele, inima și alte organe. Cunoașteți nivelul tensiunii dvs. și nu faceți greșeala de a lăsa anumite simptome să vă anunțe că există o problemă de sănătate.

5. Am citit că vinul este bun pentru inimă, ceea ce înseamnă că pot bea cât vreau

Dacă beți alcool, inclusiv vin roșu, faceți acest lucru cu moderație. Utilizarea regulată a alcoolului poate crește tensiunea arterială dramatic. Poate provoca, de asemenea, insuficiență cardiacă, duce la accident vascular cerebral și produce bătăi neregulate ale inimii. Prea multă alcool poate contribui la creșterea trigliceridelor, a cancerului, a obezității, a alcoolismului, a sinuciderilor și a accidentelor. Dacă beți, limitați consumul la cel mult două pahare pe zi pentru bărbați și un pahar pe zi pentru femei.

Tensiunea arterială ridicată poate fi o boală pe toată durata vieții. Urmați cu atenție recomandările medicului dumneavoastră, chiar dacă aceasta înseamnă să luați medicamente în fiecare zi pentru tot restul vieții. Prin parteneriatul cu medicul dvs. curant, tratamentul poate avea succes, bucurându-vă astfel de beneficiile unei sănătăți mai bune.