neurologie

6 sfaturi pentru sănătatea cerebrală

Acționează acum asupra creierului: iată 6 sfaturi pentru sănătatea sa, pentru o circulație sanguină mai bună și o piele mai sănătoasă.

  1. Legătura dintre creier și piele este atât de puternică, încât unii denumesc pielea “învelișul estern al creierului”. Sănătatea pielii este un indicator vizual al sănătății creierului. Un stil de viață sănătos pentru creier se va reflecta și în aspectul pielii.
  2. Exercițiile fizice înfrumusețează pielea. Intensifică irigarea sa cu singe și eliminarea toxinelor, tonifică musculature, îi conferă o culoare sănătoasă și reduce stresul producător de riduri.
  3. Somnul de frumusețe nu este un simplu mit. Femeile care nu dorm suficient și-au bulversat funcțiile de barieră ale pielii, pierd mai multă apă la nivelul acesteia și prezintă un nivel mai ridicat de substanțe chimice cu efect inflamator în circulație.
  4. Toxinele îmbătrânesc pielea. Evită fumatul, zahărul, toxinele ambientale, prăjirea alimentelor, consumul prea ridicat de alcool și cofeină pentru a-ți păstra pielea în afara influenței substanțelor toxice.
  5. Fii o persoană recunoscătoare și nu numai că vei fi mai fericit, dar vei zâmbi și mai mult, ceea ce te va ajuta să fii frums dinspre interior spre exterior.
  6. Anxietatea și depresia pot îmbătrâni rapid corpul și chipul unei persoane. Spre deosebire de acestea, exercițiile fizice pot face creierul să elibereze endorfine, substanțe chimice care apar în mod natural, calmează durerile și reduc anxietatea.

Oferim și primim sentimente de siguranță și dragoste prin intermediul pielii, prin îmbrățișări și atingeri pline de iubire. Cei care își manifestă fizic afecțiunea față de prietenii lor, față de partener, față de copii vor culege beneficiile atingerii regulate atât pentru trupul lor, cât și pentru creier.